Jumaat, 30 Ogos 2013

Pertemuan yang singkat

Assalamualaikum
Hey bloggers..

Recently aku pi dungun atas urusan UiTM..ade la ckit2 hal yg perlu dibereskan..Aku da pakat ngn BFF aku untuk bertemu disana..tak lama pon aku pg sana..2 hari je..huuh...dalam mase 2 hari tu sempat la aku bergembira dgn kawan2 aku kat umah sewa lama yang da lama tak ketemu..just awin n farah..kitorang akan buat perkara yang sama iaitu bergosip, lepak, makan2, n jalan2...Lama weyy xjumpe mesti la excited bila bersemuka..hahah selama ni asyik kat phone and whatsapp je...lame2 nk jugak kan face-to-face..aku sempat amik gambar ngn fira je...hihihi...ni la aku share ngn korang gmbr2nye..xbanyak pon...



Sabtu, 20 Julai 2013

HAPPY EVER AFTER

Assalamualaikum

Hey bloggers sume.. Hari ni ainur nak share good news dgn korang.. Ainur da dapat tawaran degree.. Hahaha sukenye...


Tapi dihati tu ade sedikit rasa kecewa la sebab xdapat STATISTIK. Nak buat camne kan, go on jela dengan course yg dah ditawarkan tu. Sepatutnya 24-7-2013 jam 12.30 tgh result nya kluar. Tengahari tadi Fira wassap, die kata tawaran degree da kluar. Biar betol fira ni kan. So ainur pon try la bukak. Rupe2nye dia punye due date die tu di awalkan hari ni. That's why la ainur cam terpinga-pinga sebentar tadi. ainur yang tak update sal ni. My bad.! Then bile ainur cek, yang kat atas tu la hasilnya. Yela at least boleh continue study kan.

Ptg td ainur berbuka kat Mesra Mall a.k.a MM. Kononya celebrate tawaran  td la. Umi always like that. When we have some good news, we always share and celebrate together.

Ramai tak kami..

Makanan berbuka

Dalam masa yang sama umi belanja kasut raya satu pasang. Price are not important in this case but the kindness and honesty make someone upbear. Wow thank you umi. Mmmuuaahh




Khamis, 18 Julai 2013

CANTIK TAK BLOG SAYA ??




Assalamualaikum.

Satu hari aku habiskan masa dengan melayan kerenah blog ni. Tapi dalam masa yang sama aku happy sebab apa yang aku buat tu mendatangkan hasil. Tapi ada jugak yang tak menjadi. Sape tak nak blog nya cantikkan..Even aku pun nak kan.
http://www.lyssasecret.com/
So aku berterima kasih sangat kepada lyssa faizureen sebab dia banyak membantu aku dalam menghias blog bagi org yang newbie macam aku ni. Thanx lyssa. Your tutorial really help me to improve my blog. Walaupun tak seberapa la kan, tapi agak berbaloi dengan apa yang cube dr blog lysaa ni.

Kepada korang2 yang baru dalam dunia blogger ni boleh la try kat website lysaa ni. Kompom pueh hati. haha..

Rabu, 17 Julai 2013

Salam Ramadan 2013

Assalamualaikum..

Hari ni dah masuk 8 Ramadan. Da lama tak update blog ni. Bukan apa, camne nak update duk lam utan. LINE pon xde. So susah sikit r. Rasanya baru je kita menyambut tahun 2013 da nak habis tahun da kan..pejam celik pejam celik da puasa. Pejam celik pejam celik da masuk 2014. Kejapnye masa berlalu. 

So ape ce pose korang?. hihi. Bulan puasa ni memang bestkan. Bukan setakat kita menahan lapar dan dahaga tp suasana kita mnyambut dan merai bulan puasa tu lain drp bulan-bulan lain. Apa perbezaannya.? 

Bulan Puasa semua orang puasa. 
  • So xde chance la untuk kita tidak berpuasa kan. Contoh la, bagi yang perempuan yang tengah ganti puasa. Dalam family tu dia j yang puasa. Parents and adek2 dia sedap2 je makan. Makan xpe lagi, ni minum..uisshh best tu kalo pekene air teh o bin...perghhh..!! kompom korang xley tahan nafsu punyer. Balik2 tangguh lagi puasa ganti korang kan..
Pelbagai makanan yang pelik2 dijual di Bazar.
  • Time puasa je kita jumpe mende2 pelik camni.. Bulan Lain xde punye. Tp xtahu la kalau kat negeri lain. Bukan setakat pelik je, banyak pulak tu makanan lain dijual kalah pasar minggu biasa.
 Suasana Meriah dengan mercun bagai.
  • First puasa pon da bunyi boom sane boom cni. Yang paling terok la aku kene kan mase tu aku skolah menengah dalam form1 form2 gtula. Balik kg buka puasa ngn mak(nenek aku). Lepas pada tu nak solat maghrib jiran sebelah rumah (sedara mara aku jugak) bolh plak die main mercun bola.  Lawan dengan sepupu aku ni. Macam perang la. Aku ni plak da la fobia dengan bunyi2 kuat camni. Aku yang nak solat ni xkhusyuk taw tak..Sampai senget2 badan aku. Angkat bahu tutup telinga..hahah..
Lampu kelip-kelip di setiap rumah.
  • Kalau lalu kat mane2 kampung kan. Wajib ada lampu lip lap. Macam2 kaler ade. Meriah kau. Kalau kt kg atas bawah lampu lip lap..dengan berbelit2 wayarnya..huhu..
Kuih raya jangan di lupa.
  • Third ramadan aku try buat kuih raya dengan poksu aku. Choc chip cookies namanya. Ikut resepi lam buku lama, buku zaman 80-an. simple dan tak perlu banyak bahan. Time tu macam2 bentuk ade, bulat besar dan best, hangus, kecik dan biasa rasanya. haaa amek kau. Fouth ramadan buat skali lg..hahah menjadi...happy sangat.. best sangat macam biskut famous amous..
Baju raya.
  • beli baju raya xsama dengan beli baju baru di bulan2 lain. Lagi happy bila kat shopping complax tu siap dipasang lagu raya lagi. Sale time tu mmg giler2 punya sale la. uisshh sape xnak dek oiii...mak pon nak... Aku skang ni tunggu nak beli tudung and kasut je taw. Baju kurung sume da siap. Nak jugak pakai cantek2 di hari raya nanti.
Waktu berbuka paling nikmat
  •  tahun ni berbuka ala kadar je sebab tahun lepas teruk sngat membazirnya..Time kat bazar sume benda nak.. bile sampai waktu berbuka kuih muih yang dibelinya langsung tak diusik. kan membazir namanya tu. Amalan setan sume tu. Bile setan da di ikat, kita la yang ganti tempat dia..tu pon kalau kita masih buat mnde2 yg dilarang. Tahun ni kuih beli satu jenis je. Buat syarat katakan. hahhaa..
Bertukar-tukar juadah.
  • ni yang best ni..Time aku bljar dulu. Jiran sebelah rumah ni baik taw. Selalu jugak la tukar2 juadah..Boleh rasa masakan lain plak kan..hahah..bertambah la rezeki tu..baru syok berbuka..

Inilah serba sedikit yang aku boleh kongsikan dengan korang. hihihi..
SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA..



Ahad, 26 Mei 2013

HOMESTAY MARDHIYAH DAN SEWAAN BILIK

IKLAN..!
IKLAN..!
IKLAN..!

RUNSING MEMIKIRKAN TEMPAT PENGINAPAN YANG ADA..
TAK TAHU NAK TINGGAL DIMANA..?
KALAU ADA PUN SEMUA PENUH..??

USAH RISAU...

HOMESTAY PENGINAPAN SAKINAH ADA UNTUK ANDA..

KAMI ADA MENYEDIAKAN TEMPAT PENGINAPAN YANG TERBAIK UNTUK ANDA..
ANDA JUGA BOLEH MENYEWA BILIK YANG MANA ANDA SUKA..
JIKA ANDA BERMINAT SILA HUBUNGI EN.MUSTAPA DI TALIAN 019-9181106.


Jumaat, 22 Mac 2013

Cake time !

Hai Assalamualaikum
Ainur's Here..



Today I want to share my cake with all bloggers outside. Start doing this around 5:30 pm. I do this cake with my sayang grandmother, tokma. Serve all things that we need to make this cake. Initially  i want to make Red Velvet Cake but do not have enough ingredient. Then when I want to do chocolate cake, tokma said that

tokma : coklat sikit je ade..xbanyak sgt. takut xcukup nanti xdesap r kek tu nnt. Kita buat kek biasa sudah laaa..  

So, I make this cake. Urmm, this cake not bad.  I naming this cake is Marbles Cake because the pattern like marbles right.
Marbles Cake that i have baked just now.. mmm walla..















Right now i'm just waiting for my Poksu to try my cake. You know Poksu very finicky in food. OMG. But with his nieces he do not choosey very much because he loves his nieces very much. So what we do, he eat all the foods. Very nice right...

me: Urghh where is poksu ni..Xsabar rasanya nk suruh dia try my cake..

What do you think the comment that poksu will give to me.?



Bye Imtiaz..

21 March 2013
3:30 PM

Do you know what does it mean ? That was my last day in practical..Yahuuu I'm free now..!! Semalam xsempat nak kongsi kegembiraan ni dgn bloggers.. Penat punya pasal kan.. Before last day tu.. ade jugak diorg buat makan2.. Sempena majlis perpisahan aku..sedih rasanya tapi nasib baik xmeleleh ngko.. In the same time, my supervisor have to go to Mekah do the umrah.. So the ceremony tu kiranya untuk aku n my supervisor.. Thanks to Hj. Othman bin Ngah because be my supervisor..

Not forget to my beloved friend, kak ana (Rohana Chik)..haha time aku bosan aku selalu ngobrol dengan dia..yes i really comfortable with her..kak Aizan (Tuan Aizan), hehe very senior in my department.. her voice mmg manja..muka cam cina gtu..halus2 je suara dia.. jangan marah kak Aizan..gurau je.. Pernah jd u/setia with both of them..

During my practical, aku rasa happy sgt sebab department imtiaz ni mmg happening sgt..Staff2 nya sume baik2. Mesra dgn sume org..xsombong pom..kadang2 kami bergelak ketawa, makan sama2..wahh best sgt..miss my practical laaa..Time tu mst aku yg datang awal skali..xpon kak ana..hahah..

Tq to all staff Pengurusan Imtiaz, kerana terima saya utk buat praktikal di bahagian korang. Semoga lepas ni kita berjumpa lagi. yaaaa...

Salam Imtiaz dr Ainur..